Neuvěřitelná zákoutí: introvertní příručka pro dobrodruhy

Strávit několik hodin sledováním obzoru, zamýšlet se nad světem, prohrabávat se čistým pískem anebo si jen tak jít zaplavat do čirého oceánu. Změňte svůj pohled na svět a pokochejte se jedněmi z nejkrásnějších míst na Zemi.  

 

Nauru

Tichý oceán, nebo chceme-li Pacifik, je největší oceán na Zemi a jako takový si s sebou nese spoustu záhad i tajemných zákoutí. Jedním z takových je i malebný ostrov Nauru ležící v ostrovní skupině Mikronésie. Jeho rozloha činí pouhých 20 kilometrů čtverečních a žije zde méně než 10 000 obyvatel. Prakticky nedotčená krajina, rozsáhlé bílé písečné pláže a nekonečný výhled na oceán. To je to správné místo k odpočinku. Jediným způsobem, jak se sem dostat, je přes lety z Brisbane (Austrálie). Odlet je možný jednou týdně leteckou společností Our Airline. Navzdory odlehlosti existuje několik zábavných věcí, které zde lze podniknout. Krytá potápění, relaxování po alabastrově jemném písku nebo využitím jedné z hlavních atrakcí ostrova; jezera Buada Lagoon, korálového útesu nebo dokonce budovy parlamentu.

Tobago

Tobago je menší a tišší ze dvou hlavních ostrovů tvořících stát Trinidad a Tobago. Turistické stezky na něj kolikrát zapomínají, ale kdo sem zatoulá, určitě neudělá chybu. Návštěvníci si užijí ničím nerušený odpočinek, a když prozkoumají zdejší korálové útesy, tak uvěří, že našli poslední z neporušených karibských rájů.

Sachalin, Rusko

Ostrov Sachalin byl po staletí domovem pro různé domorodé kmeny. Nachází se na východní straně ruské pevniny a v současné době jediným domorodým obyvatelstvem je kmen Nivkh, jehož jazyk není nijak spjat s žádným jiným na zemi. Od roku 1990 je turistům povoleno navštěvovat jindy nedotčené pláže a šumivé skalní útesy. Ačkoliv se stále nejedná o místo, které by poutalo mnoho cizinců, přesto je tento ostrov ideálním místem pro únik z moderního života. Využijte ubytování v jedné z chatrčí nebo domků, pochutnejte si na místních specialitách a užijte si nezapomenutelný zážitek jednoho z nejútulnějších a přitom odlehlých ostrovů.

Lofoty, Norsko

Lofoty jsou jedním z nejoblíbenějších míst v Norsku a jsou považovány za nejhezčí ostrovy na severu. Ačkoliv se souostroví nachází daleko na severu, díky Golfskému proudu zde stoupají teploty i k 25°C, a to hlavně v létě. Naši pozornost si získají především zubaté vrcholky hor připomínající tak trochu ledovce, jejíchž plocha se strmě stáčí k hladině moře. Krajina mimo jiné nabízí i úchvatné rybářské vesničky a chatky, které jsou typické pro místní kulturu a rybářské aktivity.

Národní park Masoala, Madagaskar

Pokud vám zní pobyt mezi chameleony, gekony a motýly bližší, než sdílení prostoru s lidmi, potom by Národní park Masoala mohl být tou ideální příležitostí. Tři mořské parky, konejšivý pláže, panenské pobřeží a více než 2200 kilometrů čtverečních chráněného území. Návštěvou tohoto místa můžete prozkoumat písčité úseky a korály v mořských rezervací, skryté zátoky nebo zlaté pláže. Ubytování lze provést v místních bungalovech nebo hotýlku ohraničeném tropickou zahradou přímo v parku.

Koh Tonsay, Kambodža

Na kambodžské jihozápadní straně leží ospalý ostrůvek, zvaný také jako Rabbit Island, s jednou z nejkrásnějších pláží v zálivu Thajska. Překvapivě málo turistů navštíví tuto oblast, i když přístup k ní je opravdu jednoduchý. Nicméně, abyste se sem dostali, musíte využít lodní přepravy. Pak na vás čeká překrásná kulisa malebné pláže, velkého a lidmi nebo vozidly nerušeného klidu. Více než osm podniků nabízí ubytování v klasickém bungalovu, které jsou během týdne naprosto prázdné. Jen o víkendu budete muset sdílet trávník s příchozími hosty. Koh Tonsay láká především na svou 2000 stop dlouhou pláž, ale i na báječnou rekreaci v podobě houpacích sítí, kokosových palem a houfem mořských spojů, které zvou na vyjížďku po moři či přesunutí na jinou část ostrova. Užijte si blažené, ničím nerušené dny bez stresu a námahy.

 FOTO: escapehere

Speciály

Rezorty