Právě se nacházíte:

Moravský kras jako z pohádky

Moravský kras je nejrozsáhlejší a nejvýznamnější krasovou oblastí v České republice. Známý je především díky krápníkovým jeskyním, kterých bylo do dnešního dne objeveno více než tisíc. Rezervujte si místa v této malebné krajině a dopřejte si zaslouženou dovolenou.

V srdci Moravského krasu leží rodinný hotel Broušek, který vítá turisty ze všech koutů země. Pro hosty je připraveno příjemné ubytování s pohodlným nábytkem, televizí se satelitním příjmem a vlastní koupelnou se sprchovým koutem. Samozřejmostí je i bezplatné bezdrátové připojení k internetu. Obsluha hotelu se vám pokusí se vším vyjít vstříc a vy si tak můžete dopřát pohodlnou dovolenou v útulném prostředí.


Hotel Broušek

Součástí hotelu je kvalitní stravování v nekuřácké restauraci. V teplejším období je navíc otevřena i zahrádka s kapacitou 40 míst, jejíž součástí je i dětské hřiště s houpačkou či trampolínou. Vy tak máte možnost si každé ráno vybrat až z 8 druhů jídel k snídani a až z 12 druhů k večeři. Můžete se těšit zejména na kvalitní jídla z české kuchyně. Krásným zpříjemněním je i láhev dobrého moravského vína, které je součástí balíčku a můžete si jej vychutnat už při jídle, nebo až později v klidu na pokoji. 

Tipy co dělat
Hotel Broušek stojí v městysu Sloup, který je významným místem pro turisty a zároveň vstupní branou do Moravského krasu. Už přímo na náměstí se nachází Chrám Panny Marie. Výhodou je, že k aktivnímu odpočinku můžete využít i všechny zpřístupněné jeskyně v okolí hotelu. Mezi ně například patří Sloupsko-šošůvské jeskyně. Jedná se o největší jeskyně v ČR tvořící rozsáhlý komplex dómů, chodeb a obrovských podzemních propastí. Jeskyně ohromí svou krápníkovou výzdobou, velikostí či akustikou.

Nejnavštěvovanější jeskyně v České republice jsou Punkevní jeskyně. Návštěvníci se projdou mohutnými chodbami s bohatou krápníkovou výzdobou až k samému dnu propasti Macocha, která je největší propastí svého typu v celé střední Evropě. Je hluboká více než 138 metrů a návštěvníci tak mají možnost se kochat neuvěřitelným pohledem. Dnem propasti protéká říčka Punkva, jež napájí další dvě jezírka. Horní jezírko, které je hluboké 13 metrů, je vidět i shora. Dolní jezírko už je ukryto mezi skalami. Na okraji propasti jsou dva vyhlídkové můstky. První je ve výšce 138 metrů a druhý 92 metrů od nejnižší části propasti. 




Punkevní jeskyně

Mezi další významné historické památky této oblasti patří i Boskovický hrad a zámek, zámek Lysice, zámek Rajec nad Svitavou, zámek ve Velkých Opatovicích nebo Poutní chrám ve Křtinách a Stará huť v Adamově. 

FOTO: moravskykras

Speciály

Rezorty