Kouzelná Ibiza - místo, které si zamilujete

Ostrov Ibiza je velmi dobře znám pro svou živou noční scénu, krásné pláže a více než šest milion turistů, kteří sem jezdí každý rok. Je to svatá země pro milovníky zábavy, krásné přírody a celkově pro všechny, co chtějí jen tak zahodit starosti za hlavu. Kluby na pláži, magické západy slunce a křišťálově čistá voda. Poznejte nejlepší chlouby tohoto ostrova.  

 

Hotel Hacienda Na Xamena Spa
Tento luxusní lázeňský hotel vám absolutně vezme dech. Je postavený 180 metrů nad mořem přímo v srdci zachovalého přírodního parku. Hotel nabízí 77 pokojů a apartmánů, 4 restaurace, 3 sladkovodní bazény, tenisové kurty, lázeňské služby, bary a několik slunečních teras. Nejen díky bohatému vybavení, ale i skvělému personálu, skrze který si můžete bezproblémově domluvit různé výlety s průvodcem nebo zábavu s vodními sporty, se hotel stal jedním z nejvíce oblíbených míst na ostrově.

Dalt Vila
Dalt Vila je kamenná pevnost, známá také jako Staré Město, které bylo objeveno před více než 2500 lety a návštěvníkům poskytuje perfektní odpočinek od jindy živé atmosféry ostrova. Ujistěte se, že návštěvu podniknete jak ve dne, tak v noci, protože přes den jste zavedeni do skrytých otvorů v kamenných stěnách a historických kostelů, zatímco  noční prohlídka nese více pohádkový náboj, když se celé město krásně rozsvítí. Staré Město včetně úžasných prohlídek nabízí i moderní restaurace a kluby, které každý rok lákají více a více turistů.

Pláž Cala d'en Serra
Dosáhnout této pláže není snadné, ale rozhodně to stojí za tu námahu, protože si jen těžko představíte krásnější místo na Zemi. Zaparkujte své auto na vrcholku kopce a sestupte dolů po strmé horské stezce. Co vás čeká dole, je absolutní tropický ráj doplněný o svěží zeleň, azurovou vodu a bezstarostnou atmosféru. Voda zde je navíc zcela bez kamení, takže se jedná i o ráj pro vodní radovánky nebo potápěče. Kdo by se potřeboval osvěžit, u pláže je jeden malý bar, kde podávají místní mořské pochoutky a domácí hamburgery.

Plážový klub Bora Bora
Epicentrum plážové zábavy, sluncem opálených tančících těl a drinků dostupných 24 hodin denně. Každou neděli je navíc pozván nějaký populární DJ, který vás bude doprovázet v rytmu beatu po celou noc. Stolní tance, stovky lidí, nekonečná zábava a také bohatý nápojový lístek, který je o něco dražší po šesté hodině večerní, to je Bora Bora.

Formentera Island
Bývá také často označována jako „malá sestra Ibizy“, a pokud jste si udělali výlet na Ibizu, Formentera by jistě neměla chybět na vaší trase. Jen 40 minut cesty trajektem a můžete se seznámit s kilometry bílých písečných pláží, křišťálově čistou vodou, přehlednými cyklostezkami a spoustou místa, které je vhodné pro maximální relaxaci. Většina návštěvníku si na pláž neváhá vzít dobrou knihu, jiní jdou jen tak splynout s přírodou a další jdou jen tak ,,naostro“, tedy bez jakéhokoliv oblečení. Když si potřebujete odpočinout od bláznivé disko atmosféry na Ibize, Formentera je pro vás tou nejlepší volbou.

Hippy Markets
Největší trh na ostrově se koná každou středu v Es Cana, kde se bezpočet stánků choulí pod palmami a prodávají všechno možné. Původní Hippy Market Punta Arabi nabízí zboží z celého světa a mezi druhou až čtvrtou hodinou odpolední navíc za doprovodu živé hudby v multikulturním stanu, kde jsou návštěvníci pobízeni, aby se sami připojili do zábavy. Tento trh shodou okolností obsahuje také dětský koutek, kde si děti mohou vytvořit vlastní suvenýry, které si pak vezmou s sebou domů.

Sunset Ashram
Místo, které nabízí nejlepší pohled na západ slunce na celém ostrově. Nachází se ve městě Cala Conta a jedná se o bar, který kromě výjimečného pohledu na západ slunce nabízí i skvělý výhled do Cala Conte zátoky. Místo je tak oblíbené, že je nutné si dopředu rezervovat stůl, pokud máte v úmyslu tu i povečeřet. Hlavně jeden s krásným výhledem.

FOTO: escapehere

Speciály

Rezorty