Víkendový relax na Moravě. Malebná příroda v blízkosti Moravského krasu i dobré pití

Nerušené prostředí Drahanské vrchoviny láká jak k mnoha výletům, tak i k odpočinku samotnému. Chcete-li si vychutnat pravou moravskou pohodu v nově zrekonstruovaných pokojích tříhvězdičkové kategorie Hotelu Vrchovina, nechte se inspirovat následujícími informacemi.

V krajině jižní Moravy se hosté rádi věnují turistice, neboť zdejší prostředí k tomu přímo nabádá. Nenadarmo je Moravský kras považován za nejlepší krasovou oblast u nás, což ze šiřší pesrpektivy znamená bohaté lesy, čerstvý vzduch, běžkařské trasy, krásné výhledy a spoustu turistiky. 

Abyste ale toto celé mohli podniknout, je zapotřebí připravit si skvělý výchozí bod, od něhož můžete vždy vyrazit a poté se bezpečně vrátit zpátky. V našem případě se jím stal Hotel Vrchovina z obce Podomí v Drahanské vrchovině, který pro vás nachystal 21 pokojů od jednoho až po čtyři lůžka. Ve srovnání ceny a kvality si zde hosté nemají na co stěžovat (nejlepší v této destinaci), a to samé se dá říct i o pokojích, v nichž budete ubytováni. 

Všechny pokoje jsou velice útulné a plné základního vybavení dnešní moderní doby. Vlastní koupelna se sprchovým koutem a sociálním zařízením je samozřejmostí, stejně tak bezdrátové připojení k internetu, televize, psací stůl, bezbariérový přístup k pokojům v přízemí, pohodlné postele a v ubytování o čtyř lůžkách i možnost přistýlky. 

Kromě příjemných pokojů, v nichž budete odpočívat, můžete relaxaci najít i jinak. Jedním ze způsobů je chutný pokrm s dobrým vínem, druhým je návštěva finské sauny či klasické vířivky. K troše aktivního odpočinku dopomůže místní posilovna a zahrát si můžete i stolní tenis nebo kulečník. 

S otázkou stravování bývají zákazníci nadmíru spokojeni, a to všeobecně platí jak o chutných specialitách, tak o širokém výběru jídel. Volba pobytového balíčku je čistě individuální, avšak ani ten vám nebrání v tom, abyste mohli kdykoliv zavítat do hotelové restaurace (dělí se na kuřáckou a nekuřáckou část), v níž ochutnáte jedno z jídel domácí či světové kuchyně. Polopenze zahrnuje bohatou snídani a také tříchodovou večeři, jež si předem navolíte ze tří možných jídel. 

A pokud budete mít štěstí, můžete se sami zúčastnit nějaké moravské hostiny, které se podle předběžných informací posledních klientů konaly každou chvíli. Ty mimo jiné obsahují slavné vepřové hody, myslivecké halali, nejlepší slovenské pokrmy a další masové pochoutky. 

Výletní cíle jsou asi jasné, přesto byste mohli uvítat nějaké drobné tipy, jež potěší zejména ty nejmenší. V přilehlém (15 km vzdáleném) městě Vyškov najdete aquapark, zoologickou zahradu, Dinopark i renesanční zámek. V opačném případě se při klidných procházkách po venku v okolí hotelu můžete spolehnout na turistické stezky, malebnou přírodu a hlavně krásný Moravský kras s proslulou propastí Macocha. 

Speciály

Rezorty