Krásné prostředí v historickém městečku Veselí nad Lužnicí zve na příjemnou dovolenou

Jižní Čechy často bývají symbolem pohodlí, ale také sídlem malebné přírody, kam se jen podíváte. Ve Veselí nad Lužnicí to platí zrovna tak, a pokud závítáte do této krajiny, jež je tvořena soutokem řek Lužnice a Nežárky, pak to poznáte na vlastní kůži. 

Hotel Lucia se stane místem, který vám v době vaší dovolené poskytne přístřeší v útulně a komfortně zařízených pokojích při celkové kapacitě 52 míst. Na výběr máte mezi klasickými jednolůžkovými až prostornými čtyřlůžkovými pokoji, z nichž každý disponuje vlastním sociálním zařízením, televizí s předem nastavenými satelitními kanály, rychlým a bezdrátovým připojením k internetu, balkonem nebo terasou. Kouření je povoleno pouze na balkonech a dalších vyhrazených místech, zatímco domácí mazlíčky si můžete v klidu vzít s sebou do interiéru. Dva pokoje jsou bezbariérově upraveny.

V přízemí hotelu se nachází moderně vybavená restaurace, která vás bude zásobovat tradičními českými i mezinárodními pokrmy a chybět nebudou ani cukrové delikatesy či různé kuchařské specialitky. Restaurace je plně klimatizovaná, v příjemném počasí je otevřena letní terasa a k dispozici je i kavárna nebo vinárna. Na výběr máte z několika balíčků, které vám zajistí jak chutnou polopenzi, tak bohatou plnou penzi, a pokud byste raději dali přednost nějaké rodinné či firemní oslavě, všechno se dá originálně s chutnými nápady zařídit. 

Na starosti zapomenete v místním wellness centrum, kam můžete chodit každý den o 14 do 22h bez nutnosti rezervace, kde na vás čeká pohodlná vířivka až pro šest osob, klasická finská sauna, parní komora, relaxační místnost anebo několik druhů specifických masáží zaměřujících se přímo na váš akutní problém. 

Zdejší malebná krajina přímo nabádá k jejímu probádání a využít k tomu můžete ať už přilehlých cyklotras, tak i pěší zóny. Bez problémů se sem dá dostat i autem, čiže pokud plánujete objet velké množství památek a rozšířit si své poznatky, rozhodně s tím nebude problém, a to ani v případě parkování, neboť hosté hotelu si své vozidlo mohou nechat na hlídaném parkovišti v areálu objektu zdarma. Vlakové nádraží je vzdálené pouhých 1,5 kilometru od hotelu. 

Zdali byste potřebovali poradit s tipy na výlety, k dispozici vám je informační centrum, kde vám zaměstnanci u přepážky pomohou jak s trasou, tak s celou organizací výletu, včetně nějaké poutavé přednášky. Na exkurzi můžete vyrazit například do třeboňského pivovaru, navštívit také můžete renesanční radnici a Weissův dům s Blatským muzeem, turisty velmi oblíbená je prohlídka vodního zámku Červená Lhota (na jehož červenou barvu je vázána spousta příběhů) a děti naopak ocení výlet do Houbového parku, tedy parku s mnoha hrami, soutěžemi a zábavou, mezi pohádkovými postavami, skřítky či dokonce dinosaury. 

Městečko Veselí nad Lužnicí je rájem pro turisty a samotný hotel Lucia je skvělým výchozím bodem pro řadu cyklotras. Vzhledem k pískovnám a přilehlým řekám si tu na své přijdou jak rybáři tak i vodáci, a pokud si vy chcete jen tak odpočinout, nadechnout se čerstvého vzduchu a ochutnat nějakou pravou jihočeskou specialitku, tak rozhodně nebudete litovat . 

Speciály

Rezorty